Език &
/
Език
0
Език &
/
Език
  •      
  • Начало +
  • Промоции и пакети +
  • Полезна информация +
  • За нас +
Вижте всички публикации

Какво са постбиотиците? Каква е разликата между пребиотик, пробиотик и постбиотик?

Какво са постбиотиците? Каква е разликата между пребиотик, пробиотик и постбиотик?

какво са постбиотиците

Каква е разликата между пребиотици, пробиотици и постбиотици?

Като всички живи същества, добрите бактерии се нуждаят от подходящата среда, за да оцелеят и да се развиват. Пребиотиците и пробиотиците са интериорните дизайнери на чревната флора.

 

Пробиотици: Пробиотиците са микроорганизми , които увеличават популациите на добри бактерии. Някои храни и напитки са успешни източници на пробиотици, но можете да ги приемате като таблетки.

Пребиотици: Пребиотиците градивни съставки, които се намират в храната. Те не се храносмилат, а  предоставят нужното гориво за добрите бактерии да се развиват. Диетичните фибри, които можете да си набавите с някои определени храни и добавки, са най-честият пребиотик.

И тогава какво представляват постбиотиците? Те са  крайният продукт на пробиотиците и пребиотиците: елементи и микроелементи от изключително важно значение за организма и неговото физиологично функциониране.

Учените изработват постбиотицте, когато взимат добрите бактерии, събират ги в определена среда и ги оставят да произведат биактивни съставки, които в последствие отделят. Целта е тези крайни продукти на бактериалния метаболизъм да имат терапевтичен ефект.

Пробиотиците, пребиотиците и постбиоците са безопасни.

 

Продуктите на Биоматрикс са 100% натурални и сертифицирани от БАБХ

 

Ефекти от пробиотиците

Тъй като всеки метаболизира пробиотиците различно, не  при всеки имат същите положителни ефекти. Но ако някои краен метаболит или постбиотик,който тези бактерии произвеждат, би било страхотно да можем да го предоставим на организма:изолирано и концентрирано.

Лекарите изтъкват следните предимства на постбиотиците:

По потентни дози: Лекарите могат да Ви изпишат по-високи концентрации от постбиотиците отколкото бактериите могат да произведат.

 

Облекчаване на симтомите при алергии:

Алергиите са следствие от  прекаления имунен отговор към даден дразнител. „ Някои пробиотични продукти  могат да подобрят имунния отговор като намалят алергичната реакция“. Няколко проучвания подчертават добрите резултати от постбиотично лечение на ринит при сезонните алергии и някои екземи.

 

Намаляват коликите: В няколко рандомицирани и контролирани проучвания изследователите откриват ползата на постбиотиците при лечението на колики.

Подобряват имунитета: Световната литература представя данни в тази посока.

Подобряват функцията на храносмилателна лигавица и следователното общото здраве на организма.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари